Yli 4000 kpl ilmaisia pelejä

 

Casino Hold’em pokeri

Muut pokeripelit


Pokeripelit ovat taitopelejä

Pokeripelit kuuluvat suosituimpiin nettipeleihin. Pokeripelejä löytyy monessa muodossa, ja niitä voidaan pelata joko konetta tai toisia ihmisiä vastaan. Videopokerissa, kuten esimerkiksi jokeripokerissa, pelataan koneen maksamia kertoimia vastaan. Texas Holdemissa, Omahassa, perinteisessä ostopokerissa sekä muissa nettipokerin versioissa vastustajat ovat inhimillisiä olentoja, jotka saattavat istua missä maailman kolkassa tahansa.

Pokeripelit

Useimmat pokeripelit käyttävät perinteistä 52 kortin pakkaa, jossa on 13 korttia neljää maata: ruutua, ristiä, herttaa ja pataa. Kortit on numeroitu kakkosesta kymppiin sekä neljään kuvakorttiin: jätkään, rouvaan, kunkkuun ja ässään. Kakkonen on pienin kortti ja ässä korkein.

Joissakin peleissä pelataan pienimmästä kädestä, jolloin tavoitteena on mahdollisimman “huonon” käden kasaaminen. Useimmat pokeripelit rakentuvat kuitenkin korkeimman käden ympärille, jolloin päämääränä on mahdollisimman hyvä käsi. Pokerikäsien normaali arvojärjestys on seuraava:

1. Korkein kortti eli hai
2. Pari
3. Kaksi paria
4. Kolmoset
5. Suora
6. Väri
7. Täyskäsi
8. Neloset
9. Värisuora
10. Kuningasvärisuora

Tästäkin on olemassa poikkeuksia ja esimerkiksi monelle tutussa Sökössä on lisäksi neljän suora ja neljän väri. Myös sellaisissa vähemmän tunnetuissa pokeripeleissä, kuten Americana ja Telesina käsien arvojärjestys on erilainen.

Pokeripelit eroavat toisistaan monella tavalla. Yksi tapa on jaotella pelit videopokeriin ja live-pokeriin. Jälkimmäinen voidaan jakaa edelleen Drawin, Studin sekä yhteisten korttien peleihin.

Live-pokeripelit

Draw pokeri on kaikkein suoraviivaisinta. Pelaajat saavat heti viisi korttia ja voivat sen jälkeen vaihtaa osan korteistaan uusiin. Kaikki videopokeripelit perustuvat perinteiseen Five Card Drawiin.

Studissa on monta jakokierrosta. Osa korteista jaetaan avoimina, osa pimeinä. Jokaista jakokierrosta seuraa panostuskierros. Five Card Stud ja Seven Card Stud ovat tämän version suosituimpia pelejä.

Yhteisiä kortteja käyttävissä pokeripeleissä kortit jaetaan samaan tapaan kuin Studissa usealla jakokierroksella. Pelaajat saavat kaksi tai neljä omaa korttia. Muut kortit jaetaan pöydän keskelle ja kaikki pelaajat voivat käyttää niitä omien korttiensa kanssa. Texas Holdem ja Omaha ovat suosituimpia tämän kategorian pelejä.

Pokeripelit eroavat toisistaan myös panostuksen suhteen. Samaa pokeripeliä voidaan pelata kolmena versiona eri panostussäännöillä ja peli voi olla Fixed Limit, Pot Limit tai No Limit pokeria. Fixed Limit pokerissa panosten koko on kiinteä. Pot Limit pokerissa panosten kattona on potin koko ja No Limit pokeria voi pelata niin isoilla panoksilla kuin varat sietävät.

Videopokeripelit

Videopokeri on helpompi laji, koska siinä pelataan vain automaattia ja sen maksamia kertoimia vastaan. Lisäksi säännöt ovat yksinkertaisemmat ja yhdenmukaisemmat eri pelien välillä. Videopokeria on helppo testata ja opetella pelaamalla ilmaisia pelejä. Ne ovat täysin samanlaisia kuin rahapelit, joten niissä on helppo hakea tuntumaa sekä testata omia pelistrategioita. Myös nettipokeria voi pelata ilmaiseksi. Tarjolla on sekä käteispelejä että turnauksia eli freerolleja. Ilmaisissa turnauksissa on pieniä rahapalkintoja ja moni pokerinpelaaja on saanut kimmokkeen sekä voittanut alkukassan niiden kautta.

 
  1000 Games |  Spel  |  Pelit